Delfzijl verder op weg naar integraal beheer na toevoeging module kunstwerken

Nadat de gemeente Delfzijl vorig jaar al had gekozen voor Obsurv voor verschillende beheergebieden, zoals wegen, groen en riolering, is het nu tijd om ook de module kunstwerken in gebruik te nemen. Daarmee komt Delfzijl opnieuw een stap dichter bij het integraal beheren van haar openbare ruimte.

Een logische stap

De toevoeging van kunstwerken vanuit de applicatie KIOS naar Obsurv is een logische stap in de ontwikkeling die plaatsvindt bij de gemeente Delfzijl. Die ontwikkeling is gericht op het verminderen van het aantal losse beheerpakketten voor verschillende beheergebieden en het realiseren van één integrale beheeroplossing die eenvoud en gebruikersgemak biedt. Deze oplossing vindt de gemeente in Obsurv.

De module kunstwerken

De module kunstwerken in Obsurv biedt een flexibele gegevensregistratie voor alle typen civieltechnische kunstwerken, zoals bruggen, kademuren, duikers en oeverconstructies. Deze gegevens kunnen worden getoond in een kaart en de applicatie biedt uitgebreide selectiemogelijkheden om overzicht te krijgen.

Voldoen aan normering

Deze module is volledig gebaseerd op de NEN2767-4 wat een uniforme beschrijving geeft van een kunstwerk. Door de mogelijkheid om digitale foto’s in het bestand op te nemen, kunnen geselecteerde kunstwerken ook gevisualiseerd worden. Inspecties en onderhoud kunnen nauwkeurig worden gepland en afgestemd. Bovendien is de onderhoudsbehoefte van de verschillende kunstwerken moeiteloos weer te geven.

Ondersteuning voor beleid en inspectie

Om verschillende beleidskeuzes te kunnen doorrekenen is het mogelijk om verschillende onderhoudsniveaus te definiëren. Tijdens de inspectie kunnen aanvullende onderhoudsmaatregelen worden gedefinieerd die rechtstreeks worden afgestemd met de reguliere onderhoudsmaatregelen.

Wilt u meer weten over ons integraal beheersysteem?

Neem contact met ons op als u informatie wil over Obsurv. We vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen