Afbeelding van het webinar van Obsurv over zwerfafval opsporen met AI

Bekijk het webinar ‘Zwerfafval opsporen in Obsurv met AI’ terug

Een schone buitenruimte, vrij van zwerfafval – dat is het ideaal wat we allemaal nastreven. Maar in de praktijk best lastig om constant te borgen. Traditionele inspecties zijn tijdrovend, kostbaar en vaak subjectief. En dan heb je ook nog een grote hoeveelheid meldingen weg te werken. De AI-software van Camenai koppelen aan Obsurv is een efficiënte oplossing. Hoe dat precies werkt lieten Jasper Hoeve (Sweco) en Machiel Belderbos (Camenai) op 20 juni in een webinar zien.

Smartphone op het dak

Bijna 50 aanwezigen zagen in een demo hoe Camenai inspeelt op de behoefte om vaker geanonimiseerde omgevingsopnames te maken. Door smartphones in te zetten op bijvoorbeeld reinigingsvoertuigen kan dat eenvoudig uitgevoerd worden. Jasper liet daaropvolgend zien hoe die observaties realtime ingeladen worden in Obsurv. Vervolgens kan via de flexibile vakdiscipline ‘plannen & begroten’ een praktische werklijst opgesteld worden voor de reinigingsdienst.

Meer of minder werk?

In het webinar kwam de vraag naar voren of er door AI detectie nu niet juist meer werk wordt gegenereerd?  “Ons doel is om slimmer te kunnen plannen” antwoorde Machiel Belderbos. “We komen te weten waar de problematische hotspots zijn en hoe we dat moeten aanpakken. Zo wordt het probleem van bijgeplaatst afval zo vroeg mogelijk in kaart gebracht. En kunnen we voorkomen dat er echt een probleem in de wijk ontstaat.”

Webinar Obsurv ‘Zwerfafval opsporen met AI’ terugkijken

Opname terugkijken?

Hierboven kun je het webinar terugkijken. De video-opname van het webinar en de PowerPoint-presentatie zijn beiden ook beschikbaar via Mijn Obsurv (inloggen vereist). Gebruik je Obsurv, maar heb je nog geen inlog voor Mijn Obsurv? Vraag deze dan aan via onze helpdesk.  

Enthousiast? Meld je aan voor een gratis quickscan!

Wij hopen dat alle gebruikers van Obsurv net zo enthousiast zijn over deze praktische AI-mogelijkheden als wij. Ben je nieuwsgierig en wil je weten of je in aanmerking komt voor een gratis quickscan van Camenai? Neem dan vlug contact met ons op.