Obsurv Sweco views basisviews

Wist je dat… het werken met de BGT sneller wordt in Obsurv?

De functionaliteit om te werken met het BGT-Berichtenverkeer wordt in Obsurv 2.0 verbeterd en uitgebreid. Het werken met de BGT en het verwerken van mutaties gaat daarmee aanzienlijk sneller. U kunt in Obsurv 1.5 zelf een aanpassing doorvoeren waarmee u deze versnelling nu al deels realiseert!

BGT-Berichtenverkeer

In Obsurv 1.5 is de eerste functionaliteit voor het BGT-Berichtenverkeer beschikbaar gekomen: de ontvangstlijst, verzendlijst en de mapping tussen beheerobjecten en IMGeo klasses. Hierbij is alleen nog een zogenoemde ‘pragmatische’ koppeling met de BGT-applicatie mogelijk. Met Obsurv 2.0, welke binnenkort beschikbaar komt, is BGT-Berichtenverkeer conform het StUF-Geo IMGeo koppelvlak mogelijk.

Verbetering van functionaliteit

Op basis van de feedback die we van gebruikers ontvangen hebben, is in Obsurv 2.0 de functionaliteit om te werken met het BGT-Berichtenverkeer verder verbeterd. Zo zijn bijvoorbeeld de ontvangst- en verzendlijst aanzienlijk versneld. Met name in geval van grote hoeveelheden mutaties bleken deze pagina’s traag te worden. Ook wordt het een stuk eenvoudiger om vanuit de BGT-applicatie binnengekomen mutaties te verwerken. Waar in Obsurv 1.5 nog veel gegevens met de hand ingevuld moesten worden, is in Obsurv 2.0 functionaliteit beschikbaar om automatisch een deel van de gegevens in te vullen. Dit scheelt veel muisklikken en betekent een behoorlijke tijdwinst!

Nu al sneller werken met de BGT?

Wilt u nu al sneller werken met de BGT? In Obsurv 1.5 kunt u de BGT-pagina’s ‘Ontvangen BGT-objecten’, ‘Verwerkte BGT-objecten’ en ‘Te verzenden BGT-objecten’ eenvoudig versnellen. Dit doet u door de sortering uit te schakelen, deze veroorzaakt namelijk bij grote aantallen records een vertraging bij de standaard weergave. Hoe u dat doet, leest u hieronder:

  • Ga naar de pagina die je wilt versnellen
  • Klik op de knop ‘Acties’ en kies onder ‘Rapportindeling’ voor de optie ‘Sorteren’
  • Zorg vervolgens dat bij het venster ‘Sorteren’ overal onder ‘Kolom’ het volgende staat ‘- Selecteer kolom – ’
  • Klik vervolgens op ‘Toepassen’
  • Klik nogmaals op de knop ‘Acties’ en vervolgens op ‘Rapport opslaan’
  • Vul de door u gewenste naam en omschrijving in en klik op ‘Toepassen’, het rapport is eventueel openbaar te maken (dus ook beschikbaar voor andere gebruikers)

Werkt u vervolgens via de weergave van dit rapport, dan ervaart u een aanzienlijke versnelling bij grote hoeveelheden objecten!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het BGT-Berichtenverkeer of Obsurv 2.0? Neem dan contact op met uw vaste Sweco-adviseur of met een van onze andere adviseurs, we helpen u graag verder.

contact