Wist je dat… vanaf de volgende release van Obsurv Oracle 11 vereist is?

Als gevolg van de upgrade van Oracle-technologie en de ontwikkeling van het BGT-berichtenverkeer is vanaf de volgende release van Obsurv Oracle 11 vereist. Heeft u Obsurv in eigen huis draaien op een Oracle 10 database, dan adviseren wij u hierop tijdig te anticiperen.

Obsurv en Oracle

Obsurv is gebaseerd op Oracle-technologie. De Oracle-database wordt niet alleen gebruikt voor opslag van de gegevens, maar ook voor het grootste deel van de Obsurv-applicatie. Deze is namelijk gebaseerd op Oracle Application Express (APEX).

APEX 5

Voor de ontwikkeling van de volgende release van Obsurv hebben we APEX geüpgrade naar de nieuwste versie: APEX 5. Naast een iets andere look and feel brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Met APEX 5 is het bijvoorbeeld eenvoudiger om applicaties voor mobiele toepassingen te optimaliseren. Een ander voorbeeld zijn de uitgebreidere rapportagemogelijkheden, zoals draaitabellen.

Oracle 11 vereist

Voor APEX 5 is minimaal Oracle 11 vereist. Ook het BGT-berichtenverkeer dat we momenteel aan het ontwikkelen zijn, vereist Oracle 11. Dit betekent dat we vanaf de volgende release van Obsurv Oracle 10 niet meer ondersteunen. De volgende release van Obsurv komt op zijn vroegst in het vierde kwartaal van 2016 beschikbaar.

Heeft u nog Oracle 10?

Heeft u Obsurv in eigen huis draaien op een Oracle 10 database? En wilt u overstappen op de nieuwe versie van Obsurv zodra deze beschikbaar is? Dan adviseren wij u om tijdig contact op te nemen met uw ICT-afdeling over de mogelijkheden om Obsurv naar een Oracle 11 database te migreren. Maakt u gebruik van de Obsurv Hosting bij Sweco dan is dit geen enkel probleem, omdat uw Obsurv-applicatie al op basis van Oracle 11 draait.

Vragen?

Maakt u gebruik van Obsurv en heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Maakt u nog geen gebruik van Obsurv en wilt u wel eens kennismaken met ons beheersysteem. Vraag dan de gratis demolicentie aan en laat u gelijktijdig bijpraten door een van onze adviseurs.

licentie aanvragen