Wist je dat… er functionaliteit in Obsurv komt om shapefiles te exporteren?

Vanwege de open architectuur kan de kracht van Obsurv gecombineerd worden met de kracht van GIS- en CAD-systemen naar keuze. Om deze combinatie verder te versterken wordt er momenteel functionaliteit ontwikkeld om naar shapefiles te kunnen exporteren.

Combinatie met GIS- en CAD-systemen

Bij de ontwikkeling van Obsurv is bewust gekozen voor een open architectuur. Hierdoor is het eenvoudig om koppelingen te leggen met andere systemen. De kracht van Obsurv kan zo gecombineerd worden met de kracht van een andere GIS- en CAD-systeem naar keuze. Door Obsurv op deze manier te combineren beschikt u dus over nog méér GIS-functionaliteit.

Exporteren naar shapefiles

Om alle Obsurv gebruikers optimaal van deze combinatie te laten profiteren, wordt er momenteel functionaliteit ontwikkeld om vanuit Obsurv shapefiles te kunnen exporteren. Uit ons Klantonderzoek 2015 is namelijk gebleken dat niet alle gebruikers bekend zijn met open standaarden als WMS en WFS of de diverse GIS- en CAD-systemen. Door ook functionaliteit voor het exporteren naar shapefiles beschikbaar te stellen, maken we het de gebruikers gemakkelijker om GIS via meerdere routes te benaderen.

shapefile_2

Zowel vanuit lijstpagina’s als de kaart

Uiteraard komt de functionaliteit beschikbaar in zowel lijstpagina’s als in de kaart. In het geval van een lijstpagina, bijvoorbeeld de inventarisatielijst Bomen, kunt u eventueel op basis van een administratieve selectie, via de export-functionaliteit onder de Actie-knop, kiezen voor het formaat shapefile. Maakt u in de kaart een selectie, dan verschijnt er automatisch een knop ‘Download Shape’ boven aan het administratieve overzicht van geselecteerde objecten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze functionaliteit en wat u nog meer kunt verwachten in 2016? En heeft u het webinar in januari gemist? Geen probleem, u kunt de opname van het webinar nog eens rustig terugkijken.

Wilt u meer weten over Obsurv in combinatie met GIS- en CAD-systemen? Lees dan het artikel in GIS Magazine over GIS-koppelingen in Obsurv.

Bent u nog niet bekend met Obsurv en wilt u eens kennismaken met ons beheersysteem? Vraag een tijdelijke licentie aan en schakel een van onze adviseurs in. Zij denken graag met u mee.