Werkorganisatie van gemeenten Veendam en Pekela maakt overstap naar Obsurv

De zelfstandige gemeenten Veendam en Pekela  werken samen in de Kompanjie, een werkorganisatie waarin de ambtelijke organisaties van de twee gemeenten zijn samengevoegd. Kortgeleden nam de Kompanjie het besluit over te stappen op Obsurv. De uitgebreide mogelijkheden voor synchronisatie met de BGT waren voor de Kompanjie een belangrijke drijfveer achter deze keuze.

Beheerdata samengevoegd

In 2013 gaven de gemeenten aan Grontmij al de opdracht tot de samenvoeging van hun beheerdata. De gegevens werden geconverteerd, verbeterd en in één database samengevoegd. Na een succesvolle afronding van die opdracht is er nu gekozen voor verdere opvolging van de samenwerking met Grontmij en is de opdracht verleend Obsurv te installeren.

Koppeling beheer en BGT

Parallel aan dit proces zette de Kompanjie in 2014 de transitie naar de BGT in gang en werd de basiskaart voor Veendam en Pekela opgebouwd. Het muteren en bijhouden van beheer- en objectgegevens wordt na de synchronisatie met BGT-objecten daardoor eenvoudiger en efficiënter. Voor de Kompanjie was de koppeling tussen beheer openbare ruimte en de BGT een belangrijke reden om te kiezen voor Obsurv.

Geen zorgen om hardware of technisch systeembeheer

De Kompanjie gaat Obsurv in Grontmij’s hostingomgeving gebruiken. Hierdoor hoeft de werkorganisatie zich niet meer bezig te houden met hardware en technisch systeembeheer. Dit wordt door Grontmij verzorgd.

Vraag een gratis licentie aan

Wilt u meer weten over hoe gemeenten hun beheeromgeving en de BGT kunnen koppelen? Of bent u nieuwsgierig naar Obsurv? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen