Emma Grijsen in de video

Video: Hoe maak je een rapport met Obsurv?

In Obsurv staat ontzettend veel waardevolle data opgeslagen. Door deze data om te zetten in rapporten, tovert u de data om tot nuttige informatie. En die informatie kunt u makkelijk opslaan als rapport en opvragen wanneer u dat uitkomt. Bijvoorbeeld als u deze later nog eens nodig hebt of wil delen met collega’s. In de instructievideo ‘Hoe maak je een rapport met Obsurv?’ legt Emma Grijsen (Projectleider Obsurv) uit hoe dit in zijn werk gaat. Bekijk de video nu online!

Wat is een rapport in Obsurv?

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten: wat is precies een rapport in Obsurv? Rapportages in Obsurv werken uniform, dus voor alle modulen hetzelfde. Het is een weergave van opgevraagde informatie, in een samenstelling die u zelf kunt kiezen. Het is belangrijk dat de data op orde is, anders klopt het rapport niet. Emma geeft een paar handige tips waarmee u de data kunt controleren in Obsurv

Gebruik de actieknop!

Tijdens het rapporteren met Obsurv is de actieknop uw beste vriend. Er zijn een aantal belangrijke functies van de actieknop die je nodig hebt, namelijk: kolomselectie, filter, rapportindeling en groeperen/samenvatten. In de video laat Emma stap voor stap zien waar je deze functies voor nodig hebt en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Voorbeeld van een rapport
Voorbeeld van een rapport in Obsurv

3 handige voorbeelden

De uitleg voor het maken van een rapport geeft Emma aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Deze 3 vragen komen veel voor en worden in de video beantwoord:

  1. Kan ik de tegelverharding in het centrum inzichtelijk maken?
  2. Hoe kan ik de oppervlaktes van bodembedekkers per aannemer inzichtelijk maken voor de besteksposten?
  3. Hoe maak ik het aantal bomen voor 1 aannemer per snoeiwijze inzichtelijk?

De video geeft stap voor stap uitleg over hoe u voor deze vragen het meest passende rapport kunt samenstellen. Dit doet u door handig gebruik te maken van filters, zowel onder de actieknop als binnen de geselecteerde kolommen in Obsurv. Natuurlijk kunt u de opgevraagde informatie opslaan en later nog eens gebruiken. Dit kan als rapport, maar bijvoorbeeld ook in een overzichtelijke grafiek.

Bekijk de video online

Nieuwsgierig geworden? De video ‘Hoe maak je een rapport met Obsurv?’ is te bekijken via het Obsurv klantenportaal. Log in en ga naar Downloads. Onder het kopje Instructievideo’s ziet u de video ‘Hoe maak je een rapport met Obsurv?’ staan, die u online kunt terugkijken. Gebruikt u Obsurv, maar heeft u nog geen account van ons klantenportaal? Neem dan contact met ons op.

Voor inhoudelijke vragen of contact over de video ‘Hoe maak je een rapport met Obsurv?’ kunt u contact opnemen met [email protected] of via de servicedesk.

contact