Veel belangstelling voor BGT & BOR- sessie bij gemeente Sittard-Geleen

Grontmij heeft op uitnodiging van de gemeente Sittard-Geleen een informatieve sessie gegeven over de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en het Beheer van de Openbare Ruimte (BOR).  Ook andere geïnteresseerde  gemeenten zoals Heerlen, Landgraaf, Parkstad, Provincie Limburg en Waterschap Roer en Overmaas, waren hierbij aanwezig.

Essentiële keuzes bij invoering BGT

BGT-specialist Bart van der Lely startte met een presentatie over de BGT. Hierin werd o.a. de status van de BGT besproken, waarbij ook het Informatiemodel geografie (IMGeo) en StUF-Geo berichtenverkeer  werd toegelicht.  Er werd stilgestaan bij de voordelen die de BGT kan bieden, als het beheer ervan goed geregeld is. Ook enkele te maken essentiële keuzes, over de mate van gedetailleerdheid van de BGT, kwamen aan bod.

Raakvlakken met BOR en Obsurv

BOR specialist Marco Boogaard heeft vervolgens vanuit de raakvlakken en overlap met de BGT het beheersysteem Obsurv besproken. Obsurv is webbased, maakt gebruik van webservices en voldoet aan & communiceert met de modernste (open) ICT-standaarden, zoals GML, IMGeo, Open GIS, WMS en WFS.

Bijeenkomst goed voor het bewustzijn

De bijeenkomst was goed voor het bewustzijn. Beide specialismen hebben elkaar nodig, het houdt niet op bij techniek maar gaat veel verder. Samenwerking komt tot uiting in het gezamenlijk ontwikkelen van processen, het (h)erkennen van elkaars vakkennis en de grenzen daarvan.

Beheer- en BGT- kennis bij één partij

Al 25 jaar adviseert en ondersteunt Grontmij organisaties bij het optimaliseren van het beheer. Ook op het gebied van BGT ondersteunen wij meer dan 100 klanten met advies en slimme software. Nog belangrijker: wij snappen als geen ander dat de BGT kansen biedt voor beheer. Daarom werken onze specialisten samen en wordt in het kader van de BGT een koppelvlak ontwikkeld voor Obsurv. Zowel de kennis als de software voor beheer en BGT allemaal onder één dak, wel zo makkelijk en efficiënt.

Wilt u meer informatie over onze software? Of heeft u behoefte aan advies op het gebied van de BGT en/of BOR?

Neem contact met ons op, onze adviseurs komen graag langs voor een (vrijblijvend) gesprek of demonstratie van onze software.

 

contact