Vanaf Obsurv 3.0 geen ondersteuning meer van Internet Explorer

Terwijl de voorbereidingen voor Obsurv 3.0 in volle gang zijn, zijn er een aantal punten waar we je nu al op willen wijzen. Een daarvan is het feit dat vanaf versie 3.0 Internet Explorer niet meer ondersteund wordt. Wij adviseren Obsurv-gebruikers om gebruik te maken van browsers met de meest recente webstandaard, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

Van Internet Explorer naar Microsoft Edge

Uiteraard werken wij vanuit Sweco continu aan de verbetering en vernieuwing van Obsurv. Maar als web-based beheersysteem is Obsurv ook afhankelijk van een goed draaiende browser. Bij al onze nieuwe ontwikkelingen ligt onze focus dan ook op een goede werking met moderne browsers die de nieuwste webstandaarden hanteren. Sinds Microsoft zelf ook heeft aangekondigd dat ze hun ondersteuning voor Internet Explorer 11 beëindigen, adviseren wij al onze klanten om zo snel mogelijk over te stappen op een van de recente versies van Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

Andere technische wijzigingen Obsurv 3.0

De beëindiging van de ondersteuning van Internet Explorer is een van de technische wijzigingen die een overgang naar Obsurv 3.0 met zich meebrengt. Daarnaast is het raadzaam rekening te houden met de al eerder op onze website aangekondigde upgrade van technische componenten. Voor de volledigheid herhalen we deze hieronder nog een keer.

Ondersteuning technische componenten Oracle

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van Obsurv 3.0 is het verder verhogen van de beveiliging van Obsurv. De inlogprocedure wordt nog beter beveiligd en het wordt makkelijker om Single Sign-On (SSO) te configureren. Om Obsurv up-to-date en veilig te houden wordt een aantal technische componenten van Obsurv geüpgraded.

Voor Obsurv 3.0 gaan we de volgende versie van Oracle Application
Express gebruiken:

  • Oracle Application Express 20.2.

Wat betreft Oracle Database gaan we de volgende versies ondersteunen:

  • Oracle Database 19c;
  • Oracle 12c.

Let op: de ondersteuning voor Oracle 11g en Oracle 12.1 stopt. We volgen hiermee de richtlijnen van Oracle. Wil je hier meer over weten, klik dan hier voor nadere uitleg door Oracle.

Gebruikers met Obsurv in de hosting

Draait Obsurv bij Sweco in de hosting dan hoef je voorlopig nog niks te doen. Als je overgaat naar de nieuwe versie dan zorgt Sweco dat alle technische componenten worden bijgewerkt. Uiteraard is in overleg het moment te bepalen waarop je overgaat.

Gebruikers met Obsurv in huis

Als Obsurv bij jou in huis draait, is het belangrijk om jouw ICT-afdeling op de hoogte te brengen van de komende veranderingen. Dan ben je alvast voorbereid wanneer Obsurv 3.0 beschikbaar is en je op deze versie wilt overgaan.

Bereid je voor op Obsurv 3.0

Naast bovengenoemde aanpassingen, kijkt Sweco ook naar het upgraden van andere softwarecomponenten van Obsurv. Het upgraden van deze softwarecomponenten zal niet merkbaar zijn voor de eindgebruiker.

Heb je vragen of ben je benieuwd of jouw organisatie klaar is voor Obsurv 3.0? Of wil je weten of Obsurv ook voor jouw organisatie gehost kan worden? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Sweco.