Uitgelicht: VTA-boominspecties met Obsurv

Als beheerder is het uitvoeren van inspecties een belangrijk onderdeel van het dagelijkse werk. Obsurv ondersteunt het proces van deze inspecties op eenvoudig wijze. Zowel op kantoor als in het veld. Regelmatige inspecties van bomen is vanwege de zorgplicht nog belangrijker geworden. Daarom biedt Obsurv de mogelijkheid om VTA-boominspecties gemakkelijk en efficiënt uit voeren. Waarbij de gemeente altijd de controle houdt, ook bij uitbesteding.

Stappen VTA-inspectie

Obsurv is webbased, waardoor het zowel op kantoor als in het veld gebruikt kan worden en gegevens direct verwerkt worden. In Obsurv is de VTA- (Visual Tree Assesment) inspectie makkelijk te vinden, onder de module Groen. Dit zijn de stappen die bij een VTA-boominspectie met Obsurv doorlopen worden:

1. De werkvoorbereider zet de boominspectie klaar
2. De inspecteur gaat het veld in met een mobiel of tablet, om de inspectie uit te voeren en de gegevens direct te verwerken
3. De laatste stap bestaat uit het goedkeuren van de inspectie door de werkvoorbereider

Controle op uitgevoerde inspectie, ook bij uitbesteding

Met Obsurv is het mogelijk om na de inspectie bijvoorbeeld alle bomen met een goedgekeurde inspectie op te roepen en de waarden te bekijken. Ook kan de positie van de geïnspecteerde boom, op een kaart bekeken worden. Hierdoor heeft u als gemeente altijd controle op het uitgevoerde werk, dus ook als dit bijvoorbeeld is uitbesteed aan een aannemer.

Wordt de inspectie niet uitgevoerd met Obsurv? Ook geen probleem

Wanneer de VTA-inspectie niet wordt uitgevoerd met Obsurv, maar met een andere toepassing, hoeft dit geen probleem te zijn. Het is mogelijk om een een boominspectie- bestand te importeren in Obsurv. Met de import functionaliteit kunt u controleren of de import goed is verlopen of waarom bepaalde onderdelen worden geweigerd.

Ook behoefte aan een gebruiksvriendelijk integraal beheersysteem?

Obsurv is hét beheersysteem van Grontmij voor de openbare ruimte. Obsurv is een webbased oplossing, waarmee je ook met een smartphone of tablet gegevens kunt oproepen en beheren. Het is het eerste, echte integrale beheersysteem: plannen en begroten in één proces.

Nieuwsgierig naar Obsurv?

Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

licentie aanvragen