Tree-o-logic positief over het uitvoeren van inspecties met Obsurv

Steeds meer taken die te maken hebben met beheer van de openbare ruimte, worden uitbesteed. Bijvoorbeeld inspecties. Tree-o-Logic is een onafhankelijk boomtechnisch onderzoeks- en adviesbureau. Voor de gemeente Zwolle hebben ze VTA- (Visual Tree Assesment) inspecties van bomen uitgevoerd met Obsurv. Ze zijn enthousiast: “Een groot verschil met dg DIALOG is de realtime synchronisatie van de inspectiegegevens met Obsurv “ zo vertelt Bernard Flier, Directeur van Tree-o-Logic. “Dit is de eerste gemeente die wij met Obsurv hebben geïnspecteerd. Voor de gemeente is het erg  prettig dat er geen export aangemaakt hoeft te worden”.

Een VTA-inspectie met Obsurv: hoe werkt dat?

Obsurv is webbased, waardoor het zowel op kantoor als in het veld gebruikt kan worden en gegevens direct verwerkt worden. In Obsurv is de VTA- inspectie te vinden onder de module Groen. Dit zijn de stappen die bij een VTA-boominspectie met Obsurv doorlopen worden:

1. De werkvoorbereider zet de boominspectie klaar
2. De inspecteur gaat het veld in met een mobiel of tablet, om de inspectie uit te voeren en de gegevens direct te verwerken
3. De laatste stap bestaat uit het goedkeuren van de inspectie door de werkvoorbereider

Controle op uitgevoerde inspectie, ook bij uitbesteding

Met Obsurv is het mogelijk om na de inspectie bijvoorbeeld alle bomen met een goedgekeurde inspectie op te roepen en de waarden te bekijken. Ook kan de positie van de geïnspecteerde boom, op een kaart bekeken worden. Hierdoor heeft u als gemeente altijd controle op het uitgevoerde werk, dus ook als dit bijvoorbeeld is uitbesteed aan een externe partij zoals Tree-o-Logic.

Vraag een gratis licentie aan

Bent u nieuwsgierig naar Obsurv of wilt u meer weten over VTA-inspecties? Neem contact  met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen