Persoon die rioleringsinspectie via laptop bekijkt

Werk in uitvoering: Sweco ontwikkelt nieuwe webapplicatie voor rioleringsinspecties

Vanaf september 2022 start Sweco met de ontwikkeling van Obsurv Ribic: een webapplicatie om rioleringsinspecties te bekijken met behulp van foto’s en video’s. Hiermee kun je RibX-inspectiebestanden, foto’s en video’s voortaan veilig in de Cloud opslaan en makkelijk terugkijken via je webbrowser.

Streamen net als Youtube

Obsurv Ribic is een multifunctionele inspectieviewer, waarmee inspectiebestanden ingelezen kunnen worden. Na het inlezen van deze bestanden kun je de rioleringsinspectie gewoon via je webbrowser bekijken. De ingewonnen inspectievideo’s kunnen dan net als op YouTube gestreamd worden. Daarbij kun je allerlei informatie inzien, zoals gebreken, leidinginformatie, maar ook ingewonnen foto’s van de inspectie.

Veilige opslag in de Cloud

De inspectiebestanden bestaan uit RibX-bestanden, foto’s, video’s, maar ook panoramabestanden. Met de eerste versie van Obsurv Ribic is het mogelijk om al deze bestanden in te lezen, zodat je ze in de Sweco Cloud kunt opslaan. Hierdoor ben je als klant niet meer afhankelijk van externe schijven of lokaal opgeslagen bestanden. Dit is niet alleen handig, maar ook veilig!

Gebruiksvriendelijk en intuïtief

In een latere versie zullen er meer functionaliteiten worden toegevoegd, zoals het bekijken van panoramavideo’s of koppelmogelijkheden met Obsurv. Sweco verwacht in 2023 de eerste versie van Obsurv Ribic te lanceren. Tot die tijd wordt er hard gewerkt om de software zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk te maken, mét aandacht voor toegankelijkheidseisen. Bijvoorbeeld voor mensen met een visuele beperking.

Meer weten?

Ben je nu al benieuwd naar meer? Kom dan naar de Obsurv Gebruikersdag op 1 november 2022. Daar worden exclusief de eerste beelden van Obsurv Ribic getoond. Of neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.