Sluis, Hulst en Terneuzen richten beheer openbare ruimte gezamenlijk in

Het is een groeiende trend. Gemeenten die steeds verder gaan in de gezamenlijke aanpak van het beheer van de openbare ruimte. In Zeeuws-Vlaanderen gaan nu ook de gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen hun beheer samen inrichten. Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure is besloten dit met Obsurv te doen.

Overstap

Daar waar de overstap naar Obsurv voor de gemeente Sluis misschien voor de hand lag omdat zij al gebruik maakte van dg DIALOG BOR van Grontmij, was Obsurv voor de andere twee gemeenten een nieuwe kennismaking. Hulst en Terneuzen stappen over van XEIZ, het beheersysteem van Arcadis dat sinds enige tijd niet meer verder wordt ontwikkeld.

Koppeling met BGT

Afgezien van het schaalvoordeel en de winst die de gemeenten hebben door hetzelfde beheersysteem in te richten en toe te passen, zal de koppeling met de BGT makkelijker en sneller verlopen. Alle drie de gemeenten maken namelijk al gebruik van dg DIALOG BGT, de applicatie van Grontmij voor de opbouw en het beheer van de topografische basiskaart.

Na de afronding van de aanbesteding eind april, zijn de gemeenten direct gestart met de implementatie van Obsurv. Daardoor is de verwachting dat op 1 september het nieuwe beheersysteem in gebruik wordt genomen. Ruim op tijd voordat de BGT formeel in werking treedt.

Nieuwsgierig naar Obsurv?

Wilt u meer weten over Obsurv en de veelzijdige mogelijkheden van dit beheerpakket? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen