FME Digital update @SWECO


Het programma

We hebben een afwisselend programma samengesteld met meerdere korte presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Na het inhoudelijk gedeelte, is er de mogelijkheid om in een digitale ‘dokters-office’ in contact te komen met de FME-experts. Daar kun je al jouw vragen en problemen rondom FME bespreken.

13:30 uur – Welkom en introductie
13:45 uur – FME server Automations in de praktijk
14:00 uur – Minder CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden met FME
14:15 uur – PWN: hoe FME zorgt  voor kwaliteit van data en drinkwater
14:30 uur – Afronding & uitleg dokters-office
14:35 uur – Korte pauze
14:40 uur – 5 FME Doktersoffice’s
15:10 uur – Einde Digital update


Welkom en introductie

Spreker: Henri Veldhuis

FME server Automations in de praktijk

Spreker: Michiel Schram

Ben je nieuwsgierig naar FME Server Automations? Dan kun je tijdens deze sessie horen hoe dit al in de praktijk is toegepast! Voor BIJ12 is een enterprise data-validatieplatform gebouwd. In deze presentatie zie je hoe FME server Automations is ingezet en gaan we in op de methode voor het uitwisselen van data, de gekozen architectuur, de ontwikkeling en het resultaat. Een interessante presentatie voor iedere organisatie die te maken heeft met verschillende dataleveringen, die op een eenduidige manier gevalideerd moeten worden.

Minder CO2-uitstoot rondom voetbalwedstrijden met FME

Spreker: Lars van Hoeve

In tijden zonder corona maatregelen gaan honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters de weg op om één van de 33.000 geplande wedstrijden te spelen. Volgens de KNVB leiden de vervoersstromen rondom voetbalwedstrijden jaarlijks tot 65 kiloton CO2-uitstoot. Om dit te verminderen lanceerde de KNVB het slimme mobiliteitsprogramma ‘GO’. En dit is waar FME om de hoek komt kijken. Benieuwd hoe FME wordt ingezet om de KNVB te helpen de CO2-uitstoot te verminderen? Je hoort het in deze presentatie.

PWN: hoe FME zorgt voor kwaliteit van data en drinkwater

Spreker: Bart Middelburg

Het water voor 1,7 miljoen klanten van drinkwaterbedrijf PWN stroomt dagelijks door duizenden kilometers waterleidingen. De kwaliteit van drinkwater en het altijd beschikbaar zijn van drinkwater is ontzettend belangrijk.  In deze organisatie draagt kwaliteit van data bij aan de kwaliteit van drinkwater. Hoe ondersteunt FME de processen die hiervoor nodig zijn? Daar gaat deze presentatie over. Ook vertellen we hoe FME medewerkers zonder enige GIS-kennis ondersteunt, geen enkele datastress. En je krijgt tot slot een inkijkje in de essentiële plek van FME binnen het GIS-landschap van PWN.

5 FME Doktersoffice’s

Na afloop van het webinar worden er vijf Microsoft Teams-meetings geopend met als doel het kunnen beantwoorden van al je specifieke FME vragen. Hieronder vind je het overzicht van de FME-experts die aanwezig zijn met ieder zijn of haar expertise. De mogelijkheid om hier aan deel te nemen wordt tijdens het webinar gedeeld.

Operationeel datamanagement
Gehost door: Michiel Schram, adviseur operationeel datamanagement
Voor alle vragen over het valideren en transformeren van data.

FME & Obsurv
Gehost door: Abiël Kuster,specialist Obsurv
Voor alle vragen over het inzetten van FME in relatie tot Obsurv.

Basisregistraties
Gehost door: Boudewijn Spiering, specialist BGT
Voor alle vragen over FME in relatie tot basisregistraties.

FME Server architectuur
Gehost door: Vincent Spijker, cloud architect
Voor alle vragen over het inrichten van FME server platforms.

Raster analyses
Gehost door: Bart Jannink, specialist GIS
Voor vragen over analyses met rasters en vectordata