Obsurv Gebruikersdag 2017: Op naar een bredere samenwerking

Samenwerking en ons werk leuker en makkelijker maken. Daarover ging het op de Obsurv Gebruikersdag 2017 met het thema ‘Samen aan het werk’. Hoe mooi is het om te zien dat meer dan 240 vakgenoten inderdaad intensief in gesprek zijn, dat sessies volle zalen trekken en dat de inspiratie door de ruimte zingt? De Obsurv Gebruikersdag was ook dit jaar een goedbezochte, levendige bijeenkomst die een betere, maar ook bredere samenwerking ten goede zal komen. Of, zoals een bezoeker het puntig wist samen te vatten: “Ik ben blij dat wij vandaag niet alleen over een softwarepakket staan te praten, maar ook inhoudelijk over ons vakgebied.”

Opwarmen

Net als vorig jaar konden de deelnemers zich opwarmen voor de rest van de dag met een aantal tips en tricks-sessies. Praktische onderwerpen kwamen daarbij aan de orde, zoals het plannen en begroten in Obsurv en het inrichten van het BGT-berichtenverkeer. Maar ook het omgaan met de snel veranderende rollen en werkprocessen werd in een van de sessies besproken. Want welke invloed hebben die veranderingen op óns vakgebied? En dus op onze samenwerking?

Power

Sander Melieste, afdelingshoofd GIS & ICT bij Sweco, opende het plenaire gedeelte van het dagprogramma. Met gepaste trots kon hij ook dit jaar weer een gestage groei laten zien in het aantal gebruikers van Obsurv. “En dat is goed nieuws”, zo lichtte hij toe, “want hoe groter onze community van gebruikers wordt, hoe meer power er is om Obsurv door te ontwikkelen”.

Bekijk de aftermovie van de Obsurv Gebruikersdag hieronder voor een sfeerimpressie!

Flexibel

Welke vorm die doorontwikkeling aanneemt, werd duidelijk in de presentatie door Hilbert Davelaar, productmanager Obsurv. Aan de hand van een live demonstratie van de nieuwste versie van de module Openbare Verlichting werd duidelijk hoe de volgende generatie van Obsurv-modules gaat werken. “Het gebruik wordt makkelijker, maar het aantal mogelijkheden om het systeem naar eigen wens in te richten, neemt eveneens toe. Zo groeien we van een solide beheersysteem naar een al even solide, maar ook steeds flexibeler beheersysteem.”

    

FME en dashboards

Dat het gebruik van FME en dashboards de flexibiliteit en de toepassingsmogelijkheden nog verder kan vergroten, werd uitgelicht in een korte, maar krachtige pitch door Marijn van den Berg, adviseur assetmanagement. De presentatie kon rekenen op applaus en – niet geheel toevallig – zal het eerstvolgende Obsurv webinar dit onderwerp verder uit de doeken doen.

Bekijk alle presentaties en de foto’s online

Na de plenaire sessies en de lunch was het tijd voor de parallelsessies. In 2 rondes konden de bezoekers de inhoudelijke sessies van hun keuze bijwonen. Alle presentaties van de Gebruikersdag zijn ook online beschikbaar. U kunt de presentaties downloaden en bekijken op Mijn Obsurv onder ‘downloads’ (inlog vereist). Gebruikt u Obsurv, maar heeft u nog geen login voor Mijn Obsurv? Meldt u dan aan via onze helpdesk.

Ook de foto’s van de Gebruikersdag vindt u op Mijn Obsurv (onder het menu-item ‘foto’s).

Paarse Obsurv-poedel

“Anders dan anders, maar oh zo leuk!” Aan enthousiasme onder de deelnemers was bepaald geen gebrek tijdens de afsluitende samenwerkingsquiz die verzorgd werd door Michiel Eijsbouts (De Slimste Mens, De Speld) en Bart Meijer (Klokhuis, De Kennis van Nu). Vragen over de openbare ruimte werden in hilarische sneltreinvaart afgewisseld met andere zinnige en onzinnige kennisvragen. De prijswinnaars gingen naar huis met een mooie bokaal van plastic goud. Maar eigenlijk was de poedelprijs het mooist: een heuse paarse Obsurv-poedel!

  

En zo kwam er een memorabele afsluiting aan een inspirerende dag die afgesloten werd met een gezellige borrel waar iedereen zijn indrukken van de dag nog even kon delen.