Obsurv BomenApp bewijst zich in de praktijk

Sinds het beschikbaar komen van Obsurv 2.0 wordt ook de Obsurv BomenApp steeds breder in gebruik genomen. Zowel gemeenten als ingehuurde bomenexperts ontdekken hoe zij met de app hun gezamenlijke werkprocessen in het veld efficiënt kunnen inrichten. Floris Overes is de eigenaar van een boomverzorgingsbedrijf dat door gemeenten wordt ingehuurd voor het uitvoeren van onder andere boomveiligheidsinspecties. Hij vertelt over zijn eerste gebruikservaringen met de BomenApp.

Meer dan inspecteren

Met de Obsurv BomenApp kunnen gemeenten op een gebruiksvriendelijke manier hun boominspecties organiseren. Door ingehuurde inspecteurs vervolgens ook met de BomenApp te laten werken, weten zij dat de inspecties consistent en volgens de gemeentelijke richtlijnen worden uitgevoerd. Maar met de BomenApp is meer mogelijk dan alleen inspecteren. Zo is het mogelijk om bomen toe te voegen, de locatie aan te passen en inventarisatiegegevens te wijzigen. Ook kunnen maatregelen worden toegevoegd of afgemeld en kunnen bomen na de snoeibeurt weer op ‘veilig’ worden gezet.

Mobiele toepassing staat centraal

Net als Obsurv 2.0 zelf is de Obsurv BomenApp online via een browser te benaderen. Om de werkprocessen in het veld optimaal te faciliteren is de app ontwikkeld met de nieuwste Oracle- en kaarttechnologie. Daarbij worden zowel Windows, iOS en Android besturingssystemen ondersteund. Bij de doorontwikkeling van Obsurv zal deze nieuwe technologie ook stap voor stap toegepast gaan worden op andere onderdelen en modules van Obsurv.

Gebruiksvriendelijk en vlot

Overes voert voor verschillende opdrachtgevers boominspecties uit en is gewend te werken met verschillende systemen. “De BomenApp is misschien niet zo uitgebreid qua functionaliteit als sommige andere systemen, maar doet er zeker niet voor onder”, vertelt hij. “De toepassing doet alles wat nodig is. De app is gebruiksvriendelijk en werkt lekker vlot.”

BomenApp op de iPad

Bij zijn boominspecties voor de gemeente Sluis maakt Overes gebruik van de Obsurv BomenApp op een iPad Pro en daar is hij erg  tevreden over. Hij heeft geen problemen met de capaciteit van de batterij, deze gaat de hele dag mee. Bij het begin kwam Overes tot de conclusie dat Safari als browser niet geheel vlekkeloos werkte en is hij overgestapt op Firefox. Van een collega weet hij dat Chrome ook prima werkt voor Obsurv op de iPad.

Productienorm

“De bediening van de Obsurv BomenApp gaat prima”, vindt Overes. Hij gebruikt daarbij een pennetje ‘dat je voor € 2,00 bij de Action koopt’, en dus niet het ‘dure pennetje van Apple’. Verder vindt hij de opbouw van de schermen en de afhandeling goed. Hij hoeft maar weinig opmerkingen op te nemen, slechts 5 op de 2000 inspecties tot dusver. Bijna alles past in de reguliere schermen. Mede daardoor haalt hij – niet onbelangrijk – zonder problemen zijn productienorm.

Meer informatie?

Houdt u zich net als de gemeente Sluis en het boomverzorgingsbedrijf van Floris Overes bezig met boombeheer en –inspecties? En bent u benieuwd wat Obsurv 2.0 en de nieuwe Obsurv BomenApp voor u zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek.