Bereid je voor op Obsurv 3.0

Obsurv 3.0 komt eraan: wat betekent dit voor jou?

Komende zomer wordt de ontwikkeling van Obsurv 3.0 afgerond en is deze voor alle gebruikers beschikbaar. In deze versie worden naast de functionele verbeteringen ook een aantal technische componenten van Obsurv geüpgraded naar nieuwe versies. Draait Obsurv bij jou in huis? Zorg dan dat je voorbereid bent!

Upgrade technische componenten

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van Obsurv 3.0 is het verder verhogen van de beveiliging van Obsurv. De inlogprocedure wordt nog beter beveiligd en het wordt makkelijker om Single Sign-On (SSO) te configureren.

Om Obsurv up-to-date en veilig te houden worden een aantal technische componenten van Obsurv geüpgraded. Voor Obsurv 3.0 gaan we de volgende versie van Oracle Application Express gebruiken:

  • Oracle Application Express 20.2.

Wat betreft Oracle Database gaan we de volgende versies ondersteunen:

  • Oracle Database 19c;
  • Oracle 12c.

Let op: de ondersteuning voor Oracle 11g en Oracle 12.1 stopt. We volgen hiermee de richtlijnen van Oracle. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Gebruikers met Obsurv in de hosting

Draait Obsurv bij Sweco in de hosting dan hoef je voorlopig nog niks te doen. Als je overgaat naar de nieuwe versie dan zorgt Sweco dat alle technische componenten worden bijgewerkt. Uiteraard wordt in overleg het moment bepaald waarop je overgaat.

Gebruikers met Obsurv in huis

Als Obsurv bij jou in huis draait, is het belangrijk om jouw ICT-afdeling op de hoogte te brengen van de komende veranderingen. Dan ben je alvast voorbereid wanneer Obsurv 3.0 beschikbaar is en je op deze versie wilt overgaan.

Bereid je voor op Obsurv 3.0

Heb je vragen of ben je benieuwd of jouw organisatie klaar is voor Obsurv 3.0? Of wil je weten of Obsurv ook voor jouw organisatie gehost kan worden? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Sweco.