Lezing VIAG congres: “Beheer van Openbare Ruimte kan slimmer”

Op 7 oktober 2013 vindt het jaarlijkse VIAG (Vereniging van coördinatoren I&A van Gemeenten) congres plaats. Dit is hét evenement voor VIAG leden en managers op het gebied van IT, publieke dienstverlening, bedrijfsvoering en organisatie. Kortom, het congres voor de lokale overheid op het gebied van  ICT. Grontmij verzorgt een lezing.

Gemeentelijke samenwerking centraal

Dit jaar staat gemeentelijke samenwerking centraal en heeft de VIAG gekozen voor het thema:“ Het kan slimmer”. Het regeerakkoord dat voor de komende 4 jaar is vastgesteld, gaat uit van samenwerking. Gemeenten moeten straks naar 100.000+ (inwoners) gaan groeien. Tijdens dit congres krijgen deelnemers informatie,  hoe ze zich als gemeentelijke ICT- organisatie kunnen voorbereiden op de (verplichte) weg naar samenwerking, mede ingegeven door de economische situatie.

Parallel sessie Ineke Vink 3.1: slim beheer

Grontmij is er van overtuigd dat het beheren van de openbare ruimte slimmer kan. Door het samenbrengen van kennis en assetinformatie in praktisch werkbare oplossingen, wordt het beheer een stuk makkelijker. Mede door de inzet van mobiel werken en ondersteuning van tablets, Ipads en Smartphones. Door slim beheer maakt u juiste keuzes, bespaart u kosten en verbetert u operationele processen. Gemeentelijke samenwerking biedt kansen voor efficiënter beheer.