K5-gemeenten maken de overstap naar Obsurv

Binnen het samenwerkingsverband K5 werken de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist al jaren samen. Ook op het gebied van ICT en beheer. Per  januari 2015 worden deze gemeenten formeel samengevoegd tot de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.Zij kiezen voor het samenvoegen van de databases naar één beheeromgeving en maken de overstap naar Obsurv.

Dataverbetering & -conversie

Op het gebied van ICT werkte de K5 gemeenten al intensief samen, dat heeft o.a. geleid tot een standaardisering van software. Tot nu toe maakte zij gebruik van dg DIALOG BOR voor het beheren van de openbare ruimte. Nadat de keuze is gemaakt voor één beheeromgeving met Obsurv, is direct gestart met dataverbetering en conversie. Dit wordt geheel door Grontmij uitgevoerd en is in volle gang, zodat de strakke planning kan worden gehaald.

Obsurv maakt regionaal samenwerken nog makkelijker

In een regionale opzet is Obsurv de perfecte oplossing als online beheersysteem en is het snel schaalbaar naar meer gebruikers of externe partijen.

Inzicht in kosten en regionaal integraal beheer

Binnenkort kunnen alle BOR-medewerkers aan de slag met Obsurv, om straks in de nieuwe organisatie ook weer optimaal te worden ondersteund bij hun werk. In de toekomst kan de gemeente Krimpenerwaard per locatie het onderhoudsniveau kiezen en wordt inzichtelijk wat de bijbehorende kosten zijn. En kan er regionaal, integraal beheer plaatsvinden met behulp van Obsurv.

Ook behoefte aan een gebruiksvriendelijk webbased beheersysteem?

Wij zijn ervan overtuigd dat het beheren van onze leef- en werkomgeving makkelijker kan. Daarom ontwikkelde Grontmij Obsurv. Obsurv is een webbased oplossing, waarmee je ook met een smartphone of tablet gegevens kunt oproepen en beheren. En dit maakt het ook uitermate geschikt voor regionaal beheer.

Vraag een gratis licentie aan

Bent u nieuwsgierig naar Obsurv of wilt u meer weten over bovenstaande onderwerp? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

tijdelijke licentie aanvragen