Grontmij inspecteert 350 kunstwerken voor Delft en verwerkt gegevens in Obsurv

De gemeente Delft heeft Grontmij opdracht verstrekt om 350 kunstwerken te inspecteren en de gegevens direct te verwerken in Obsurv. De opdracht werd verstrekt op voorwaarde dat de werkzaamheden binnen 2 maanden afgerond zouden kunnen worden.

Nieuwe gebruiker van Obsurv

De gemeente Delft is in 2014 op Obsurv overgestapt en wilde graag een gedegen vulling van het systeem voor de kunstwerken. In totaal beheert de gemeente ruim 1.100 kunstwerken, waarvan ieder jaar ongeveer 1/5 deel wordt geïnspecteerd. Het uitvoeren van de inspecties is een goed moment om de meest actuele gegevens over de kunstwerken in te voeren.

Kunstwerkinspectie door Grontmij laten uitvoeren

Wat veel kunstwerkbeheerders (nog) niet wisten, is dat Grontmij een team van B&O-specialisten (Beheer & Onderhoud) heeft ingesteld dat kunstwerken kan inspecteren. De opdracht voor de gemeente Delft is een goed voorbeeld van de opdrachten die momenteel door dit team worden uitgevoerd.

Heldere afspraken over het vullen van Obsurv

De gemeente Delft wilde inzicht hebben in de staat van de kunstwerken en de onderhoudstoestand kunnen vertalen naar een kostenplanning. Daarom is tijdens verschillende sessies met de gemeente Delft nader bepaald in hoeverre Obsurv gevuld moet gaan worden. In Obsurv 1.5 zijn van de kunstwerken de volgende modules verwerkt: paspoort, decompositie, inspectie en regulier onderhoud. Ieder object krijgt een nieuwe overzichtsfoto en de overige foto’s worden gekoppeld via een hyperlink.

Kunstwerken_Delft_2

Nog eens 175 extra kunstwerken

In eerste instantie stond 2015 de inspectie gepland voor 175 kunstwerken in de wijken Tanthof-Oost en Tanthof-West. Medio november kwam de gemeente Delft met de vraag om 175 extra kunstwerken te inspecteren. Oorspronkelijk stonden deze gepland voor inspectie in 2016. De opdrachtgever was tevreden dat Grontmij kon garanderen dat dit gaat lukken. Met vereende krachten worden de inspecties momenteel uitgevoerd. Eind november zijn al ruim 200 kunstwerken geïnspecteerd en is een gedeelte in Obsurv verwerkt. Het zal aan het eind van het jaar druk worden, maar de oplevering van Obsurv eind december zal hoe dan ook gehaald worden.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de voordelen die Grontmij u kan bieden als u één contactpersoon heeft voor zowel inspectie als voor de invoer van gegevens in Obsurv? Neem dan vrijblijvend contact op met senior adviseur B&O-kunstwerken, Nico Broek. Vul uw hieronder uw mailadres in en hij zal contact met u opnemen. 

Wilt u vrijblijvend kennismaken met de mogelijkheden van Obsurv, dan kunt u ook gratis een tijdelijke licentie aanvragen en vervolgens contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.