Gemeente Midden-Drenthe enthousiast over VTA-boominspecties met Obsurv

Het uitvoeren van inspecties is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse werk als beheerder. En vanwege de zorgplicht is het nog belangrijker om bomen regelmatig te inspecteren. Obsurv ondersteunt het proces van deze inspecties op eenvoudig wijze. Zowel op kantoor als in het veld.Dit heeft ook de gemeente Midden-Drenthe ervaren. Zij heeft ruim 30.000 bomen binnen de gemeentelijke grenzen geregistreerd. In mei zijn zij gestart met de VTA- (Visual Tree Assesment) inspectie van de bomen met Obsurv. De gemeente Midden-Drenthe is enthousiast.

Flexibiliteit en efficiëntie

De voorbereiding, het klaarzetten van de gegevens en het tussentijds aanvullen met bomen van andere kernen, wordt als zeer positief ervaren door de gemeente Midden-Drenthe. Dit biedt overzicht en is bovendien flexibel te gebruiken. Het kunnen toekennen van inspectiegegevens aan meerdere bomen tegelijk is ook een optie die regelmatig wordt gebruikt. Waardoor de inspecteur efficiënter kan werken.

Een VTA-inspectie met Obsurv: hoe werkt dat?

Obsurv is webbased, waardoor het zowel op kantoor als in het veld gebruikt kan worden en gegevens direct verwerkt worden. In Obsurv is de VTA- inspectie makkelijk te vinden, onder de module Groen. Dit zijn de stappen die bij een VTA-boominspectie met Obsurv doorlopen worden:
1. De werkvoorbereider zet de boominspectie klaar.
2. De inspecteur gaat het veld in met een mobiel of tablet, om de inspectie uit te voeren en de gegevens direct te verwerken.
3. De laatste stap bestaat uit het goedkeuren van de inspectie door de werkvoorbereider.

Controle op uitgevoerde inspectie, ook bij uitbesteding

Met Obsurv is het mogelijk om na de inspectie bijvoorbeeld alle bomen met een goedgekeurde inspectie op te roepen en de waarden te bekijken. Ook kan de positie van de geïnspecteerde boom, op een kaart bekeken worden. Hierdoor heeft u als gemeente altijd controle op het uitgevoerde werk, dus ook als dit bijvoorbeeld is uitbesteed aan een aannemer.

Vraag een gratis licentie aan

Bent u nieuwsgierig naar Obsurv of wilt u meer weten over VTA-inspecties? Neem contact  met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen