Gemeente Lisse kiest voor Obsurv en initieert regionale samenwerking

De gemeente Lisse stapt over van dg DIALOG BOR naar Obsurv. Zij doet dit onder andere om de regionale samenwerking met Noordwijk en Teylingen beter vorm te geven. In die samenwerking hebben de partners ervoor gekozen Obsurv als centraal beheersysteem voor de openbare ruimte door Grontmij ‘in the cloud’ te laten hosten.

Meer focus op de eigenlijke beheertaken

Dankzij de keuze voor Obsurv-hosting heeft de gemeente minder omkijken naar de technische aspecten rondom het beheersysteem en kan er meer aandacht uitgaan naar de concrete beheertaken en de samenwerking daarin met andere gemeenten.

Samenwerking in kaart gebracht

Voor de samenwerking op het gebied van het beheer openbare ruimte (BOR), maar ook op het gebied van de BGT, heeft Lisse een plan van aanpak opgesteld. Doel daarbij was om alle aspecten goed in beeld te brengen, niet alleen van de samenwerking met andere gemeenten, maar ook met de leveranciers waarmee Lisse samenwerkt. De gemeente Lisse heeft één BGT-leverancier (Vicrea) en twee BOR-leveranciers (Dataquint en Grontmij).   Dankzij deze aanpak is er een stabiele basis ontstaan voor regionale samenwerking en een gecombineerde inzet van verschillende applicaties.

Wilt u ook meer samenwerken?

Vraagt u zich ook wel eens af of u niet meer zou kunnen samenwerken? En hoe dat dan het beste kan? Vanuit Grontmij zijn wij vaak betrokken bij dit soort vragen. Neem daarom vooral vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Ook nodigen wij u uit om middels een gratis proeflicentie kennis te maken met Obsurv.

 

licentie aanvragen