Gemeente Heemskerk: “Onze beheerders kunnen nu veel zelfstandiger werken”

Eric Teuton, Geo-informant en technisch beheerder, bij de gemeente Heemskerk: “Twee jaar geleden zijn wij overgestapt van dg DIALOG naar Obsurv. Dankzij Obsurv zijn onze beheergegevens veel toegankelijker geworden. Daardoor kunnen onze beheerders van de openbare ruimte zelfstandiger werken dan voorheen.”

Gebruiksvriendelijkheid

“Twee jaar geleden zijn wij overgestapt naar Obsurv. In die tijd werd toegewerkt naar een situatie waarin Obsurv volledig is geïntegreerd in onze ICT-omgeving. Met als gevolg dat we nu een beheersysteem hebben dat zich kenmerkt door een grote gebruiksvriendelijkheid” aldus Teuton.

Zelfstandiger werken

Teuton: “Ik kan nu zelfstandiger werken als applicatiebeheerder van het beheersysteem. Maar vooral ook de beheerders van de openbare ruimte zelf. Doordat onze data gemakkelijker te benaderen zijn, hebben de beheerders nu zelf direct toegang tot het beheersysteem. De data worden daardoor ook vaker geraadpleegd”.

Naar integraal beheer

“Op dit moment hebben de beheerders alleen nog rechten om het beheersysteem te raadplegen. Maar uiteraard is het de bedoeling dat zij binnenkort ook de rechten krijgen om zelf de data aan te passen en bij te houden. Daarover zijn wij momenteel werkafspraken aan het maken. Wij verwachten dat we dan ook onze ambities voor integraal beheer kunnen realiseren” aldus Teuton.

Meer tijd voor andere taken

Teuton vervolgt: “Mijn functie als beheerder van dg DIALOG is ooit gecreëerd om de beheerders van de openbare ruimte te ontlasten. Voorheen moesten beheerders altijd bij mij aankloppen als zij bepaalde gegevens vanuit ons beheersysteem wilden raadplegen of visualiseren. Nu zij, dankzij Obsurv, zelfstandiger kunnen gaan werken in ons beheersysteem, verwacht ik uiteindelijk dat ik meer tijd zal overhouden voor mijn andere taken. En om te ontdekken welke mogelijkheden Obsurv nog meer te bieden heeft zodat we het systeem nog volwaardiger kunnen gebruiken dan we nu al doen.

Ook behoefte aan een gebruiksvriendelijk beheersysteem dat iedereen kan gebruiken?

Wij zijn ervan overtuigd dat beheren makkelijker kan met Obsurv, maar zien is geloven. Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen