Gemeente Emmen implementeert Obsurv

De 100+ gemeente Emmen heeft opdracht gegeven voor het implementeren van Obsurv, voor de modules riolering en kabels & leidingen. Om optimaal gebruik te maken van de informatie uit Obsurv, ontsluit de gemeente de gegevens in verschillende omgevingen. Zodat de informatie meervoudig gebruikt wordt.

Riolering

De module riolering bevat voor de gemeente Emmen alle functionaliteit, die nodig is voor een adequaat beheer van rioleringen. De module heeft tal van basisfuncties zoals:

  • het bijhouden van de inventarisaties en inspecties
  • het opvragen van inspectieresultaten
  • export naar een DXF-schematekening en koppelen met hydraulische modellen

Ook heeft deze module een aantal rioleringsspecifieke functies, waarmee grafische presentaties, technische controles, planningen en begrotingen opgesteld en berekend kunnen worden.

Kabels en Leidingen

In Obsurv kan de gemeente Emmen de kabels en leidingen registreren en presenteren conform het Informatiemodel Kabels en Leidingen (IMKL) met de module kabels en leidingen. Deze module sluit naadloos aan op de gegevens uit de Obsurv module riolering. Naast registratie kan de module de Klic-meldingen visualiseren .

Meervoudig gebruik met Obsurv

Om optimaal gebruik te maken van de informatie uit Obsurv, ontsluit de gemeente de gegevens van Obsurv in verschillende omgevingen. Hierdoor zijn de beheergegevens van riolering en kabels & leidingen toegankelijk voor andere gebruikers binnen de organisatie.

Ook interesse in meervoudig gebruik van informatie?

Dat kan gemakkelijk met Obsurv. Vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen via. Of neem contact met ons op om een afspraak te maken. We komen graag bij u langs.

licentie aanvragen