Gemeente Coevorden bezuinigt op openbare ruimte met hulp van Grontmij

De gemeente Coevorden moet de komende jaren bezuinigen, ook op het beheer van de openbare ruimte. De afgelopen periode is intensief onderzocht op welke manieren er kosten kunnen worden bespaard. Er is een bezuinigingsdocument over de openbare ruimte opgesteld, waarbij  het verlagen van de onderhoudsniveau’s één van de maatregelen is.  Grontmij heeft een beeldkwaliteitscatalogus gemaakt, waarmee de gemeente de komende jaren het beheer en onderhoud gaat uitvoeren.

Coevorden is onder de indruk van Obsurv

Gemeente Coevorden maakt al jarenlang gebruik van dg DIALOG BOR en heeft nu gekozen voor de overstap naar Obsurv. Gemeente Coevorden en Grontmij werken goed samen. De gemeente heeft eerst kennis gemaakt met Obsurv via de gratis demo omgeving. Later is via een presentatie en een gesprek duidelijk geworden dat Obsurv goed past bij de ambities van de gemeente. De gemeente is vooral onder de indruk van Obsurv, omdat het een webbased beheersysteem is. Het is daardoor altijd en overal bereikbaar (pc, laptop, tablet en smartphone) en snel schaalbaar naar meer gebruikers of externe partijen. De gemeente Coevorden zal Obsurv gaan inzetten bij het mobiel werken en bij het uitbesteden van werk aan de aannemer.

Samenwerking met Emmen en Borger-Odoorn

Voor het beheer van de openbare ruimte werkt Coevorden samen met Emmen en Borger-Odoorn. Vooruitlopend op een gezamenlijk ICT- serviceorganisatie, zal Obsurv voorlopig in hosting bij Grontmij ondergebracht worden. In een regionale opzet is Obsurv de perfecte oplossing als online beheersysteem en is het snel schaalbaar naar meer gebruikers of externe partijen. Lees meer over regionale samenwerking met Obsurv in het artikel over de K5-gemeenten

Altijd inzicht in de beeldkwaliteit met Obsurv
In Obsurv staan de actuele schaalbalken van het CROW. Hierdoor krijgt de gemeente Coevorden inzicht in de kwaliteit van de openbare ruimte. Bij bezuinigingen kunnen strategische keuzes op basis van ambitieniveau en beeldkwaliteit gemaakt worden. Zo helpt Obsurv u om weloverwogen te bezuinigen!

Wilt u ook hulp bij bezuinigingen op de openbare ruimte?

Gebruik de slimme software Obsurv en de kennis van de Grontmij medewerkers. Neem contact met ons op of vraag gratis een licentie aan voor Obsurv.

licentie aanvragen