Friese gemeenten kiezen Obsurv…. It giet oan!

De Friese gemeenten Heerenveen en Smallingerland maken de overstap naar Obsurv. Door de recente herindeling van de gemeente Heerenveen, moeten veel beheergegevens samengevoegd worden.Waarbij ook een conversie vanuit o.a. GBI-software (Antea Group) nodig is.  Daarnaast ondersteunt Grontmij de gemeente Smallingerland en Heerenveen ook op het gebied van de BGT. Bij de overstap naar Obsurv, zal  hier natuurlijk slim gebruik van worden gemaakt.

Huidige BOR- en BGT-kaart transformeren naar één kaart

De gemeente Heerenveen heeft dit jaar een herindeling gehad met een deel van de gemeenten Boarnsterhim en Skarsterlân en bestaat nu uit de plaats Heerenveen en 20 dorpen. Het samenvoegen van beheergegevens speelt dus logischerwijs een belangrijke rol in de overstap naar Obsurv, waarbij Grontmij ondersteuning biedt. De gemeente Heerenveen wil het beheer van de openbare ruimte nu en de toekomst goed geregeld hebben. En flexibel kunnen inspelen op veranderende eisen en wensen. Dat is waarom zij ervoor kiezen om met Obsurv te gaan werken. En om de huidige BGT-kaart (NedGraphics) en BOR-kaart  met hulp van Grontmij te transformeren naar één kaart. Een logische stap die ook de gemeente Smallingerland op de langere termijn zal maken.

Smallingerland: regionale functie

De gemeente Smallingerland gebruikte tot nu toe dg DIALOG BOR en stapt nu over naar Obsurv. De gemeente telt ruim 55.000 inwoners en bestaat uit de plaats Drachten (2e stad van Fryslân) en 13 dorpen. Drachten heeft een belangrijke regionale functie als winkelstad, voor scholen en bedrijven. Obsurv biedt uitstekende ondersteuning bij regionale samenwerking, omdat het een online beheersysteem is. Het is daardoor altijd en overal bereikbaar en snel schaalbaar naar meer gebruikers of externe partijen. Lees voor meer informatie over regionaal en integraal beheer ook het bericht K5-gemeenten maken de overstap naar Obsurv

Ook behoefte aan een gebruiksvriendelijk, online beheersysteem?

Neem contact met ons op als u informatie wil over Obsurv. We vertellen u graag meer of komen langs voor een demonstratie. Of vraag heel eenvoudig een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

 

licentie aanvragen