Beeldbestekken in RAW 2015: meer duidelijkheid & minder discussie

De RAW-systematiek (CROW) vormt in Nederland de basis voor het maken van bestekken. En het helpt opdrachtgevers & opdrachtnemers om contracten op te stellen met duidelijke afspraken. Deze maand verscheen de nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2015. Goed nieuws: beeldbestekken zijn nu officieel opgenomen. Ronald Meurs (projectmanager bij Grontmij) was voorzitter van de Werkgroep Beeldkwaliteit en gaat in een video in op het belang hiervan: “Duidelijke omschrijvingen zorgen voor minder discussies”.

Duidelijke teksten en verwachtingen zorgen voor minder discussie

“Beeldkwaliteit is een contractvorm waarin beschreven staat welke kwaliteit er geleverd moet worden, niet meer de frequentie (bijvoorbeeld 7 keer schoffelen) maar het resultaat (hoe moet het eruit zien?). RAW is een standaard in Nederland, het is van belang dat je als opdrachtgever en aannemer weet wat je van elkaar verwacht. Voor gebruikers van de standaard betekent dit nu dat ze uit betere en duidelijkere omschrijvingen kunnen kiezen (standaard teksten), die zorgen voor minder discussie” aldus Ronald Meurs, projectmanager bij Grontmij.

https://www.youtube.com/watch?v=oNbjJbGQVM0&rel=0

Altijd inzicht in de beeldkwaliteit met Obsurv

Wij zijn ervan overtuigd dat het beheren van onze leef- en werkomgeving makkelijker kan. Daarom ontwikkelde Grontmij Nederland B.V. Obsurv. Hét webbased beheersysteem met de eenvoud van Google Maps, de flexibiliteit van Excel en het design van Apple.

In Obsurv staan de actuele schaalbalken van het CROW. Hierdoor krijg je  inzicht in de kwaliteit van de openbare ruimte. Bij bijvoorbeeld bezuinigingen kunnen strategische keuzes op basis van ambitieniveau en beeldkwaliteit  gemaakt worden.  En is het mogelijk om nog meer op het resultaat van het beheer te sturen in plaats van op de inspanning.

Wij zijn ervan overtuigd dat beheren makkelijker kan met Obsurv, maar zien is geloven. Vraag daarom een tijdelijke licentie aan en bekijk Obsurv met eigen ogen.

licentie aanvragen

Meer weten over beeldkwaliteit in RAW?

De nieuwe Standaard RAW Bepalingen 2015 is te bestellen via de website van het CROW. Voor meer informatie over beeldkwaliteit in RAW kunt u vanzelfsprekend ook contact opnemen met Ronald Meurs (T 06- 12 85 17 62)