Obsurv Gebruikersdag 2019 - bekijk het programma en meld je nu aan!

Programma FME World Tour 2019

Hier vind je het programma van de FME World Tour 2019!

Programma 2019

09.00 Ontvangst in Muntgebouw
09.30 Welkom (Sweco)
09.45 Discover FME 2019 (Safe Software)
10.30 FME Server is voor Rotterdam dé oplossing om te beschikken over actuele data (gemeente Rotterdam en Sweco)
11.00 Koffiepauze
11.30 Automatische kaartvervaardiging bij het Faunafonds (Sweco)
12.00 Tips & tricks waarmee je morgen zelf aan de slag kunt! (Sweco)
12.30 Lunchpauze
13.45 New data ventures (Safe Software)
14.15 Indoor mapping op Schiphol met FME (Schiphol)
14.45 Fun & games – Interactieve wedstrijd met prijzen! (Safe Software & Sweco)
15.15 Borrel

Toelichting op de presentaties

Safe Software
Discover FME 2019
In deze presentatie hoor je alles over nieuwe functionaliteit van FME Desktop en FME Server. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes? Hoor het uit eerste hand tijdens deze presentatie van Safe Software.
New data ventures
In deze toekomstgerichte presentatie leer je alles over de laatste datatypes en mogelijkheden voor integraties met FME. Ontdek bijvoorbeeld hoe jouw data eruit ziet met virtual reality en ‘game engines’! De experts van Safe Software laten het met een demonstratie aan je zien.

FME Server is voor Rotterdam dé oplossing om te beschikken over actuele data
Sprekers: Dick Nobelen (gemeente Rotterdam) en Boudewijn Spiering (Sweco)
Actuele data in diverse kaartvormen aanbieden om beheertaken te vereenvoudigen? FME Server is bij uitstek geschikt om dit te automatiseren. De gemeente Rotterdam stapt nu over van hun zelf ontwikkelde maatwerkapplicatie (GIDS) naar FME Server. In deze presentatie hoor je wat de voordelen zijn van FME Server, op welke manier Rotterdam hiermee werkt en hoe andere gemeenten dit kunnen toepassen. Ook tonen we hoe een aanbodgestuurde aanpak omgezet kan worden naar een vraaggestuurde aanpak.

Automatische kaartvervaardiging bij het Faunafonds 
Spreker: Michiel Schram, Sweco
Wist je dat je met FME ook kaarten kunt maken? In deze presentatie zie je aan de hand van een praktijkvoorbeeld wat de verschillende mogelijkheden daarvan zijn. Voor het taxeren van faunaschade heeft het Faunafonds het afgelopen jaar meer dan 20.000 kaarten vervaardigd. Dankzij FME kon dit volledig automatisch. Ontdek hoe je zelf kaartvervaardiging kunt automatiseren.

Tips & tricks waarmee je morgen zelf aan de slag kunt!
Sprekers: Lars van Hoeve & Annet Hospers, Sweco
Bij Sweco passen we FME dagelijks toe om uitdagingen en problemen voor onze klanten op te lossen. Mooie en handige oplossingen, waarvan het zonde is om deze niet te delen. Tijdens deze sessie krijg je tips en tricks van onze FME’ers uit de praktijk. Zowel tips met FME Desktop als met FME Server komen aan bod. Ontdek welke interessant zijn voor jou, zodat je er direct zelf mee aan de slag kunt!

Indoor mapping op Schiphol met FME
Spreker: Sander Meijer, Schiphol
Luchthavens, winkelcentra, treinstations en andere locaties maken steeds vaker ‘indoor mapping’ beschikbaar via apps en mobiele apparaten. Zo maakt Schiphol gebruik van het nieuwe Apple IMDF en Wayfinding: een tool om reizigers naar de juiste locatie te navigeren. Dit is bijzonder omdat Schiphol over veel gevoelige informatie beschikt en omdat het gebruik van indoor GIS nog niet wijdverspreid is in Nederland. Sander Meijer (GIS ontwikkelaar bij Schiphol) vertelt in deze presentatie meer over de inhoudelijke én de technische kanten van dit project.

Game: interactieve wedstrijd met prijzen!
Safe Software & Sweco
We sluiten de dag natuurlijk af met een spel! Alles wat we vandaag hebben geleerd gaan we toepassen, en er zijn natuurlijk gave prijzen te winnen!