Viaduct in Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant

Niets zo frustrerend als zien dat er iets niet klopt in je data, maar niet weten wát daar dan precies aan schort. Met het dashboard datakwaliteit is dit verleden tijd. Hiermee controleer je snel en eenvoudig de kwaliteit van je data. Zodat datagedreven assetmanagement makkelijker wordt.

Impact: snel en duidelijk inzicht in je datakwaliteit maakt beheer en onderhoud efficiënter en beter voorspelbaar

De uitdaging: data op orde

Provincie Noord-Brabant wil meer datagedreven werken. Datagedreven assetmanagement maakt het beheer en onderhoud efficiënter en beter voorspelbaar. Als je slimmer gebruik maakt van data kun je makkelijker afwegingen maken tussen prestaties, kosten en risico’s. Eén belangrijke voorwaarde: je data moet wel op orde zijn. Maar hoe zorg je ervoor? En hoe controleer je snel of er geen fouten in je data zitten?

De oplossing: dashboard datakwaliteit

Sweco maakte een dashboard datakwaliteit voor verhardingen, gekoppeld aan de data in Obsurv. Het dashboard is ingericht op drie niveaus. De assetmanager kan zien of de kwaliteit niet terugloopt. De objectbeheerder kan beoordelen op welk niveau beheer en onderhoud nodig is. En het management kan zien hoeveel procent van de wegen goed zijn. Op die manier zijn strategisch, tactisch en operationeel niveau in het dashboard met elkaar verbonden.

Het dashboard biedt op deze manier ondersteuning in de actualisering van data, zonder dat de provincie nog handmatige analyses hoeft te doen in Obsurv. Het geeft snel en duidelijk inzicht.

De opbrengst: een stevig fundament

Dankzij het dashboard datakwaliteit kan de provincie Noord-Brabant snel zien welke data niet correct is. Zo bouw je een stevig fundament, want alles valt of staat met de kwaliteit van data: van ontwerp tot het management, het maken van kostenindicaties en het plannen van beheer en onderhoud.

Meer weten?

Wil je meer weten over het dashboard datakwaliteit? Of ben je benieuwd hoe je dit voor jouw organisatie kunt inzetten? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.