Gemeente Bergen op Zoom

Een begroting opstellen, zonder informatie uit verschillende bronnen en systemen te hoeven halen. Zodat dit sneller en makkelijker gaat. Dat was de wens van de gemeente Bergen op Zoom. Sweco ontwikkelde daarom een koppeling tussen hun beheerapplicatie voor gemaalbeheer en Obsurv.

Impact: door alle data in één systeem te hebben, stel je sneller en makkelijker je begroting op

De uitdaging: alle data in één systeem

De water- en rioleringsbeheerders bij de gemeente Bergen op Zoom maken voor het gemaalbeheer veel gebruik van de beheerapplicatie van SAM (Smart Asset Management). De basisgegevens uit deze applicatie zijn alleen ook heel handig als de gemeente een begroting wilt opstellen. Net als de gegevens uit Obsurv. Maar de gemeente wil voor het opstellen van de begroting niet uit te veel verschillende systemen hoeven putten. Want dat is erg veel werk. Hoe zorg je dan voor dat alle data in één systeem komt te staan?

De oplossing: koppeling met Obsurv

Sweco realiseerde een koppeling tussen SAM en Obsurv. Alle pompgemalen, drukgemalen, fonteinen, watertappunten, afsluitputten, evenementenkasten etc. zijn dus niet meer alleen in SAM, maar nu ook in Obsurv te vinden. Handig, want zo weten bijvoorbeeld ook wegbeheerders precies waar de gemalen staan, voordat zij aan het werk gaan. Net als groenbeheerders, als zij een nieuwe boom willen planten.

De opbrengst: sneller en makkelijker je begroting opstellen

Dankzij de koppeling kan Bergen op Zoom het beheer van waterinstallaties uitvoeren met behulp van SAM én staan alle basisgegevens ook in Obsurv. De belangrijkste winst? Door alle data automatisch in Obsurv te laden, hoeft Bergen op Zoom de data nu niet meer uit verschillende systemen te verzamelen. Alle data voor de begroting komt nu dus uit één systeem. En dat bespaart heel veel tijd.

Meer weten?

Ben jij benieuwd welke koppelingen met Obsurv voor jouw organisatie interessant zijn? Of heb je een specifieke applicatie, die je aan Obsurv wilt koppelen? Neem dat contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.