Vakbeurs Openbare Ruimte 2019

Alles is verbonden in de samenlevingen en steden van de toekomst. Digitalisering, verwerking en slim gebruik van data helpen je bij een efficiëntere aanpak van het beheer van de openbare ruimte. Wil je weten hoe? Bezoek tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte 2019 de Sweco stand, of kom naar onze lezingen.

Kom langs bij stand 4.4.45

Een modern beheersysteem is een ‘must’ om alle data van de openbare ruimte real time inzichtelijk te hebben en daarmee je werkprocessen te organiseren. Kom langs bij onze stand en ontdek de laatste ontwikkelingen en handigste toepassingen van ons webbased beheerprogramma Obsurv.

Lezingen Sweco

Ook dit jaar geven wij weer lezingen tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.

  • Kosten klimaatadaptatie in beeld (woensdag 2 okt om 14.00 uur in de Advies & Beheerzaal):
    In Nederland zijn we druk bezig met het aanpassen van onze openbare ruimte aan klimaatverandering. Maar wat betekent dat eigenlijk voor de begroting van je gemeente? Voor én met de gemeente Boxmeer heeft Sweco een instrument ontwikkeld waarmee een inschatting wordt gemaakt van de kosten voor klimaatadaptatie. Door middel van een dashboard worden de kosten voor maatregelen inzichtelijk op verschillende ambitieniveaus ten aanzien van wateroverlast en hittestress. Hiermee wordt de meerjarenbegroting voor beheer en onderhoud van de openbare ruimte beter in te schatten. Samen met gemeente Boxmeer laten de experts van Sweco je graag zien hoe het dashboard werkt
  • BIM het kloppende informatiehart voor de beheerder – (locatie: Wijktheater), tijd volgt
    Door het BIM loket is de Routekaart Gemeente en BIM gelanceerd. Om goede beslissingen over het beheer van de openbare ruimte te nemen, is het op orde hebben van je data noodzakelijk. Een goede uitwisseling van informatie tussen ontwerp (BIM) en beheer (BOR) is hierbij cruciaal. Een uitdaging is het terug leveren van projectinformatie na oplevering van een project via BGT-IMBOR, waarbij alle relevante data bewaard blijft. Inmiddels zijn er een groot aantal data standaarden en technieken ontwikkeld die je als beheerder kan toepassen. Hoe maak je hierin de goede keuzes? Via een interactieve presentatie neemt Sweco jou als beheerder mee in de wereld van BIM en laten we je voorbeelden uit de praktijk zien.

Meer informatie over de tijd van de presentatie volgt binnenkort!

Waar en wanneer?

De Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 2 en 3 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij ontmoeten je graag bij onze stand (nummer 4.4.45) of tijdens één van onze lezingen.

Aanmelden

Toegang tot de Vakbeurs Openbare Ruimte is kosteloos. Vanaf 26 augustus kun je je eenvoudig aanmelden via de website van de Vakbeurs Openbare Ruimte.

Toevoegen aan agenda

Vakbeurs Openbare Ruimte Vakbeurs Openbare Ruimte